Ons leven in Sittard

Al meer dan 400 jaar is de invloed van de Dominicanen merkbaar in Sittard. We zijn blij ook een rol te kunnen spelen in de Sittardse geschiedenis. Dit is mede te danken aan de inzet van vele vrijwilligers en vrienden. De aanwezigheid in Nederland hebben we te danken aan een uitnodiging van hulpbisschop Everard de Jong en de steun van een enthousiaste groep mensen uit Sittard die een Vriendenstichting heeft gevormd. We hopen ook in de toekomst de vrede die voortkomt uit het volledig toegewijd zijn aan Jezus Christus te blijven uitdragen en onze ervaring op het gebied van onderwijs daar waar mogelijk in te zetten.

Dominicanessen van St. Cecilia

contempleren en de vrucht van de contemplatie aan anderen doorgeven

Stichting: 1860, Nashville Tennessee

Charisma: Een contemplatief-apostolisch leven dat geworteld is in de Dominicaanse traditie ten dienste van de Kerk in vreugdevolle armoede en eenvoud.

Apostolaat: Onderwijs

  • Het opleiden van meer dan 17.000 studenten van de kleuterschool tot de universiteit en het dienen in meer dan 50 scholen in de Verenigde Staten en in het buitenland.

  • Het inspireert de studenten en hun families om de cultuur met de verlossende waarheden van het Evangelie te betrekken en te transformeren.

Ons godgewijde

leven

De vreugde van de gemeenschap beleven

"Gebouwd op de drie geloften en geïnspireerd door het voorbeeld van de vroege Kerk, bereidt dat gezelschap van gelovigen die van één hart en ziel waren, ons leven in gemeenschap voor op contemplatie en op het dienen van anderen." —Grondwet

Contact

zuster Mary Amata Mueller, op

Geldersestraat 39

6136 AS Sittard

 046 426 6874

06 107 03 699